Wat doen drank en/of drugs met je? Of gamen? Welke drugs zijn er? Als je iets gebruikt kan dat ertoe leiden dat het op school of met jezelf niet zo goed gaat. Maar ook te veel gamen of internetten kan bijvoorbeeld je studie behoorlijk in de weg zitten. Je leest er hieronder meer over.

WAT IS EEN VERSLAVING?

Verslaving gaat stapsgewijs. Je gaat experimenteren, het wordt een gewoonte. Je lichaam kan uiteindelijk niet meer zonder. Als je niet gebruikt krijg je ontwenningsverschijnselen.

Bij een verslaving is je lichaam afhankelijk geworden. Er zijn twee soorten verslaving:

  1. verslaving aan middelen zoals alcohol, drugs en sigaretten
  2. verslaving aan gewoonten, zoals gokken, surfen (op het net) en gamen.

Vaak spelen je omgeving, je school en je vrienden een rol bij verslaving. Vooral als je je afhankelijk gedraagt, ben je sneller te beïnvloeden.

BEKIJK HET NUCHTER

Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Ze legt onder andere uit wat het drinken van alcohol en blowen (het roken van hasj of wiet) met je kan doen. Je krijgt uitleg over de leuke en minder leuke effecten van alcohol en blowen, en ook over de risico’s van alcohol en blowen en wanneer je beter niet kunt drinken en blowen.

Ook kun je testen hoe jij met alcohol en blowen omgaat. Vul hiervoor de alcoholtest of de blowtest in. Dit duurt een paar minuten.

Middelengebruik, gamen & gokken

Stel je vraag

via WhatsApp

Via WhatsApp kom je gemakkelijk in contact met een medewerker van Student Services.

CheckIt_Chat_groot