Gamen werkt ontspannend, je kan de wereld om je heen korte tijd vergeten. Door online te gamen, kun je online vrienden maken over de hele wereld.

Maar soms game je langer dan je eigenlijk wilt. Je neemt je bijvoorbeeld voor om een uurtje te gamen. Maar dat lukt niet en je zit de hele avond achter de computer. Soms zelfs tot in de nacht.

Wat doet gamen met je?

Je bent verslaafd aan gamen als jij last hebt van je gedrag. Of als mensen in je omgeving er last van hebben. Dit is niet een keer zo maar het lukt je eigenlijk niet meer om te stoppen of minder te gamen. Je bent de controle kwijt. Je krijgt onthoudingsverschijnselen als je niet gamed.

Stoppen met gamen is moeilijk omdat het gamen je iets geeft. Games geven je structuur, waardering of uitdaging. Het kan zijn dat je gamed omdat je dit mist in je dagelijkse leven. De beloningssystemen in games zorgen voor de productie van de stof endorfine. Deze stof zorgt voor een geluksgevoel. Als je stopt met gamen, kun je je depressief voelen.

Gamen kan ook een manier zijn om te vluchten voor problemen. Het gamen neemt je aandacht zo in beslag dat je je echte problemen even vergeet.

Door veel te gamen kun je pijn in je lichaam krijgen, bijvoorbeeld rugpijn. Maar ook geïrriteerde ogen, depressies, bang of te dik worden zijn risico’s.

Gamen

Stel je vraag

via WhatsApp

Via WhatsApp kom je gemakkelijk in contact met een medewerker van Student Services.

CheckIt_Chat_groot