Ben je erachter gekomen dat je de verkeerde opleiding hebt gekozen? Je vindt bijvoorbeeld je studie minder leuk dan je van tevoren dacht? Nieuwsgierig naar hoe je verder kunt studeren?

Dan kan Student Services je helpen om een opleiding te vinden die goed bij jou past.

Route X

Je hebt weinig zicht op andere opleidingsmogelijkheden die er zijn of je weet niet welke opleiding bij je past en je talenten heb je nog niet allemaal ontdekt? Dan kan Route – X jou helpen te ontdekken wat bij je past!

(Om bij Route X te komen dien je eerst nog op “Begeleiding” te klikken nadat je op bovenstaande knop hebt geklikt)

alvast oriënteren?

Wil je jezelf alvast oriënteren op beroepen en opleidingen, neem dan een kijkje op één van de onderstaande websites. Hier kun je terecht voor alles wat je wilt weten op het gebied van beroepen, opleidingen en scholen, zowel in tekst als beeld.

MBO en HBO opleidingen

Op roc.nl is alle informatie over MBO en HBO opleidingen te vinden.

Opleidingen per sector

Op mbostart.nl kan per sector opleidingen geselecteerd worden.

Ontdek wat jij wil worden

Alle middelbare beroepsopleidingen in Nederland zijn hier te vinden.

MBO opleidingen

Op roc.nl krijg je een goed beeld van de MBO opleidingen. De filmpjes geven je een goede indruk van de dagelijkse werkzaamheden en de voor- en nadelen van het werk.

Doorstroomdossier

Het doorstroomdossier is een extra informatiedocument bij je aanmelding voor een mbo opleiding. Samen met je aanmelding vormt dit document het startpunt voor de kennismaking. Het doorstroomdossier is een digitaal formulier met onder andere gegevens over jouw vooropleiding en motivatie.

Het doorstroomdossier bestaat uit twee delen: deel A en deel B. Jij als student vult deel A in. Deel B moet worden ingevuld door je coach/mentor van de opleiding waar je nu op zit.

Studiekeuze

Stel je vraag

via WhatsApp

Via WhatsApp kom je gemakkelijk in contact met een medewerker van Student Services.

CheckIt_Chat_groot