Als je dyslectisch bent, heb je (ernstige) problemen met lezen en/ of schrijven.

Als je dyscalculie hebt, heb je (ernstige) problemen met cijfers en rekenen. Letterlijk betekent het “niet kunnen rekenen”.

Vaak ben je goed in het vinden van handige trucjes om met je problemen om te gaan. Je hebt veel doorzettingsvermogen en je bent vaak goed in de praktijk.

Helaas gaat dyslexie of dyscalculie niet over, je houdt hier je leven lang last van. Het is daarom belangrijk dat je leert hoe je er het beste mee om kunt gaan door gebruik te maken van aanwezige software en begeleiding op school.

Als je dyslexie of dyscalculie hebt, dan krijg je bij de landelijke examens een half uur extra toetstijd

Hieronder lees je meer over Dyslexie of Dyscalculie en wat De Leijgraaf aan ondersteuning biedt.

Extra ondersteuning?
Centrum Taal en Rekenen (CTR)

Als je door je dyslexie of dyscalculie veel moeite hebt met Nederlands, Engels of rekenen, dan kun je extra ondersteuning krijgen bij het Centrum Taal en Rekenen (CTR). Hier kun je extra uitleg vragen of onder begeleiding aan die lastige vakken werken. Je hoeft dan niet lang te wachten op een antwoord!

Jouw vakdocent Nederlands, Engels of rekenen kan jou voor deze bijlessen aanmelden. Als je bent aangemeld, krijg je op je schoolmail een mail met een link. Door op deze link te klikken, kun je zelf een geschikt tijdstip voor de extra lessen kiezen. Bijvoorbeeld tijdens een tussenuur of vóór of na je lessen.

Dyslexie & dyscalculie

Stel je vraag

via WhatsApp

Via WhatsApp kom je gemakkelijk in contact met een medewerker van Student Services.

CheckIt_Chat_groot